Strategisk kompetenceudvikling ​i fødevarevirksomheder

Information
Mandag 25. maj 2020
klokken 8.30 - 14.00
IBC Innovationsfabrikken, Birkemosevej 1, Kolding
Arrangementer
Kontaktperson:

​Projektleder Chalotte Tryk
ct@udviklingvejen.dk

Kompetenceløft skal gribes an som en hvis man vil spise en elefant, den skal skæres ud i mindre bidder. Dansk Fødevareakademi skærer med dette arrangement den første bid af elefanten.

Hvordan kommer man godt fra start med kompetenceløft i virksomheden. Når du forlader arrangementet, har du en plan i hånden og de første steps klar til at starte processen.

Arrangementet er for alle fødevarevirksomheder (produktion, hotel, restauration, catering, detailhandel o.a), der påtænker at starte processen, eller som allerede er i gang og ønsker fornyet inspiration. Deltagelsen er gratis. 

PROGRAM
Kl. 8.30: ​ Ankomst, netværk og morgenbrød
Kl. 9.00:  Velkomst og præsentation
Kl. 9.15:  Hvordan og hvorfor Danish Crown kompetenceafklarer samtlige medarbejdere i koncernen

  • Indlægget leveres af Lis Korsbjerg, der er uddannelsesansvarlig hos Danish Crown, og tidligere stod i spidsen for uddannelsesindsatsen hos Arla. Du vil få et indblik i succeser, fiasko samt resultaterne fra Arla og Danish Crown.

Kl. 10.00:  Pause
Kl. 10.15:  Skab en sund uddannelseskultur i din virksomhed

  • Det er vigtigt at have kvalificerede medarbejdere, men hvordan tager man hul på kompetenceløft og kommer godt fra start.
    Indlægget leveres af Hans Kærgaard fra den uvildige organisation Netværkslokomotivet, der vejleder virksomheder om strategisk kompetenceudvikling og motiverer offentlige og private virksomheder til at opkvalificere medarbejdere, som har svært ved at læse, skrive, regne samt brug it og engelsk

Kl. 11.00: Refleksion, erfaringsudveksling og formulering af din plan
Kl. 11.45Frokost
Kl. 12.30: Udnyt Kompetencefondsmidlerne

  • Mange virksomheder betaler til en kompetencefond uden at få fuldt udbytte af den. Der er her mulighed for at høre om forskellen på selvvalgt- og aftalt uddannelse, hvordan ser en uddannelsesplan ud og hvordan søger man konkret om kompetencefondsmidlerne.

Hør en kompetencefond:

  • Horestas Kompetencefond
  • Industriens Kompetenceudviklingsfond

Oplæggene afvikles parrallet og du kan kun vælge et af oplæggene.

Kl. 13.15:  Hvordan arbejder uddannelsesinstitutionerne med kompetenceløft - case
Kl. 13.45: Opsummering
Kl. 14.00:  Tak for i dag

OBS!: 
Såfremt Danmark endnu ikke er åbnet op for større forsamlinger, vil formiddagens program blive afholdt online samme dag kl. 9-11 og eftermiddagens program senere samme uge. 

For øvrigt - vidste du, at du kan sende dine medarbejdere på online efteruddannelse og søge løntilskud på op til kr. 881,-/dag.  >> Se mere her