Tønder indtager atter en plads oppe blandt det gode selskab i Dansk Byggeris seneste analyse af erhvervs- og byggevenligheden ude i de danske kommuner. Analysen viser også, at Tønder Kommune igen i år holder fast ved stort set alle sine styrkepositioner, hvilket glæder borgmester Henrik Frandsen.

Sidste år tog Tønder Kommune et spring op på ranglisten fra en placering som nummer 13 til en placering som nummer ni. Men selvom kommunen holder niveau på stort set alle parametre, så har det ikke været nok til at fastholde sidste års placering. 

Med en 18 plads blandt landets 98 kommuner, en placering som den næstbedste sønderjyske kommune i analysen og topplaceringer i flere kategorier er borgmester Henrik Frandsen dog ganske godt tilfreds med årets resultat.

"Det er altid et tæt løb i kampen om topplaceringerne - eller som man tit hører i sportsverdenen, så er det jo de små marginaler, der afgør det. Vi ligger lunt til i den gode ende af listen og konkurrencen er meget, meget tæt, så jeg håber vi springer fremad igen til næste år", fortæller Henrik Frandsen. 

I kategorierne Udbudspolitik og AB18 ligger Tønder Kommune for tredje år i træk på 1. pladsen blandt landets kommuner, det samme gør sig gældende indenfor Arbejdsmarked og Uddannelse, når man ser på Politik om erhvervspraktik i folkeskolerne. En 7. plads på sagsbehandlingstiderne og en 9. plads på udlicitering på tekniske områder, betegner borgmesteren som absolut godkendt, og på flere andre områder ligger Tønder Kommune godt med i den gode ende.

"Selvfølgelig ville jeg da gerne have, at vi havde taget 1. pladsen i analysen, men når det er sagt, så kigger jeg også på, hvilke styrkepositioner analysen viser at vi har, og om der er nogle områder, hvor vi kan forbedre os - og analysen giver os da også nogle fingerpeg om, hvor vi kan styrke vores indsatser. Analyser som denne her skal vi selvfølgelig bruge til at blive endnu bedre i forhold til at understøtte vores dygtige erhvervsliv", lyder vurderingen fra Tønders borgmester Henrik Frandsen.

Analysen fra Dansk Byggeri er baseret på 22 forskellige parametre, der er fordelt på seks overordnede temaer. De enkelte temaer er: Byggesagsbehandling, Erhvervs-affald, Udbud, Kommunale investeringer og udlicitering af tekniske opgaver, Skatter og afgifter og Arbejdsmarked og uddannelse.

Kilde: Tønder Kommune