Centralvaskeriet

Centralvaskeriet i Løgumkloster var blandt vinderne, da BHJ Fonden torsdag uddelte BHJ Fondens Initiativpris. I år var fokus på virksomheder, der gør en grøn forskel, og her blev Centralvaskeriets ihærdige og dedikerede indsats anerkendt.


BHJ Fondens vision er at fremme udviklingen i Sønderjylland, og i år havde Fonden valgt, at Initiativprisen skulle gå til virksomheder, der har haft succes med at udvikle deres produktion eller produkter i en mere bæredygtig retning. Her var Centralvaskeriet en af prismodtagerne,der foruden den fornemme titel, som vinder af Initiativprisen, modtager 25.000,- kr. 

- Vi er rigtig super glade og stolte over at modtage prisen. At passe på miljøet er en mærkesag for os, og vi følger konstant med i den nyeste teknologi og optimerer mest muligt for at være nænsom mod miljøet, så det er bare et kæmpe skulderklap til den måde, som vi har valgt at drive forretning på, lyder det fra en stolt Søren Fuglsang-Gram, direktør i Centralvaskeriet.

For Centralvaskeriet betyder anerkendelse utrolig meget, og man er rigtig glade for, at virksomhedens indsats er blevet bemærket, og at man blev indstillet til prisen. 

- At vi blev indstillet til prisen vidner om, at det vi går og gør i dagligdagen bliver bemærket. Vi er glade for, at Vækstråd Tønder indstillede os til prisen. Det er dejligt med et opmærksomt og aktivt Erhvervsråd, lyder det slutteligt fra Søren Fuglsang-Gram.
 
Anerkendelse for arbejdet med grønne initiativer
Hos Centralvaskeriet er det at være grøn ikke kun noget, som man brander sig med og snakker om. Man skaber synlige grønne resultater. Det var især medvirkende til, at BHJ Fonden valgte Centralvaskeriet, som en af prismodtagerne. 

- BHJ Fonden anerkender Centralvaskeriet i Løgumkloster for sin dedikerede og omfattende omlægning til den mest miljørigtige produktion. Centralvaskeriet har gennem investeringer i energirigtige anlæg blandt andet formået at nedbringe forbruget af vand med 78% og forbruget af el pr. kilo vasketøj fra 2,6 kWh til under 1 kWh, udtalte bestyrelsesmedlem for BHJ Fonden, Maibritt Jacobsen.


Fremadrettet har virksomheden fokus på, hvordan man kan forlænge levetiden på tekstiler og implementere hele craddle-to-craddle konceptet. Her kan tekstilerne fx genanvendes i møbelindustrien til fx udvikling af bordplader og polstring. Cirkulær økonomi, hvor produkter og indholdsstoffer indgår i kontinuerlige kredsløb, er derfor også på agendaen i fremtiden. 

FAKTA: BHJ FONDENS INITIATIVPRIS 2018
BHJ Fondens Initiativpris går i år til tre sønderjyske virksomheder, der på hver sin måde gør en grøn forskel. BHJfondens Initiativpris går i år til tre sønderjyske virksomheder, der på hver sin måde gør en grøn forskel. Centralvaskeriet i Løgumkloster, Gråsten Teglværk og den sønderborgensiske iværksættervirksomhed Nearcrowd deler BHJ Fondens Initiativpris på i alt 75.000 kroner. Prisen blev uddelt torsdag eftermiddag til Udviklingsråd Sønderjyllands Årsdag på Alsion i Sønderborg. BHJ Fondens vision er at fremme udviklingen i Sønderjylland. I år havde fonden valgt, at Initiativprisen skulle gå til virksomheder, der har haft succes med at udvikle deres produktion eller produkter i en mere bæredygtig retning.