Hos VK Data har Effektiv Leder Proces (ELP) forløbet været startskuddet til en helt ny måde at tænke forretning på. Der er blevet lagt en klar vision for virksomheden, og der er blevet lagt en klar startegi for, hvordan der løbende arbejdes med virksomhedens mål. Det har gjort, at man i virksomheden har taget spadestikket dybere ned i salgsarbejdet, hvor virksomhedens medarbejdere har fået målrettet salgsundervisning.

For Sanne Kristensen, der sammen med sin mand Visti Kristensen driver virksomheden VK Data, er der ikke tvivl om, at de ved at deltage på ELP forløbet er blevet meget mere skarpe på arbejdet med virksomheden. 

- Vi har fået defineret en klar vision for virksomheden, og vi har fået finpudset virksomhedens strategiske grundlag. Det, at vi har en klar strategi for, hvor vi gerne vil hen, gør, at vi kan arbejde meget mere målrettet, og vi ved, hvor der skal bruges penge, og hvor der skal tjenes penge, fortæller Sanne Kristensen. 

Klare budskaber og fælles afsæt
En af de vigtigste ting for Sanne og Visti Kristensen, da de var færdige med forløbet var at få ELP implementeret i virksomheden. 
 - For os var det en afgørende faktor at få ELP implementeret i virksomheden. Vi bruger det som et aktivt ledelsesredskab, og vi inddrager vores medarbejdere i processen, så vi alle kender målet og vores strategier, og derfor har fælles fodslag og arbejder i samme retning, fortæller Sanne. 

For VK Data stoppede samarbejdet med kursets underviser ikke ved endt kursusforløb. Arbejdet med ELP og ikke mindst klare målsætninger og handlingsplaner fødte idéen til, at man ville udvikle et internt salgskursus for virksomhedens medarbejdere. 

- Vi har indgået en aftale med Tommy Skaarup og lavet et Advisory Board. Vi har herudover haft undervisningsdage i salg, der skal styrke alle medarbejdernes salgskompetencer, så vi kan nå vores mål. Vi har fået strømlinet vores mødestruktur og arbejdsgange, så alle ved, hvad der skal ske, hvornår det skal ske, og hvad der skal ske. Vores medarbejdere er samtidig også inddraget i forhold til målsætningen for deres områder, hvilket er med til at sikre, at de tager et rigtig stort ejerskab og ansvar for at nå målene, understreger Sanne Kristensen. 

Effektiv Leder Proces (ELP) forløbet 
Er du også nysgerrig på, hvad forløbet kan betyde for netop din virksomhed, så kan du her i efteråret komme med på kursusforløbet. 

>> Se mere om dit udbytte ved at delage i forløbet