Erhvervsrådet hjalp med at kickstarte spændende samarbejde mellem skoler og erhvervsliv
 
I maj blev der afholdt et møde efter ønske fra Skærbæk Distriktsskole, der gerne ville knytte tættere bånd til erhvervslivet. I september er båndene knyttet, og samarbejdet er udvidet til også at gå på tværs af Skærbæks to folkeskoler.

På Skærbæk Distriktsskole vil man gerne øge samarbejdet med det lokale erhvervsliv. Derfor inviterede skolen i samarbejde med Tønder Erhvervsråd det lokale erhvervsliv til et idémøde på skolen, hvilket gentages den 29. august. 

- Da Skærbæk dristriktsskole kom med en forespørgsel, om vi kunne hjælpe dem med at knytte bånd til erhvervslivet, var det en opgave, som vi gerne ville hjælpe med at bære videre. Det er rigtig vigtigt, at erhvervslivet og skolerne har et tæt bånd. Både så de unge ved, hvilke virksomheder og hvilke karrieremuligheder, der er i nærområdet, og så virksomhederne allerede kan gøre sig attraktive for de unge mennesker, mens de er her, siger Amit Mozumdar, erhvervskonsulent i Tønder Erhvervsråd.

I foråret fortalte skoleleder Klaus Fog om baggrunden for indsatsen;
- Allerede nu har mange virksomheder svært ved at få besat stillingerne, og vores unge mennesker har ikke altid blik for, hvilke jobs og uddannelsesmuligheder, der er i nærområdet. De er heller ikke altid klar over, hvad der kræves af dem for at få det arbejde, de gerne vil have. Vi har derfor haft noigle indledende drøftelser med Tønder Erhvervsråd om forskellige tiltag. Vi er sikre på, at de erhvervsdrivende og skolebestyrelsen sammen vil have mange idéer til, hvordan vi kan gøre noget ved dette. Vi håber, at mødet bliver første skridt til mere samarbejde mellem partnerne til gavn for os alle, lød det dengang fra Klaus Fog. 

Nu er der kommet skub i tingene, og på mødet onsdag skal der arbejdes videre med blandt andet en messe på skolen, hvor Skærbæk Realskole er inviteret, og hvor eleverne vil blive præsenteret for over 40 stande med forskellige arbejdspladser og uddannelsesmuligheder. 

>> Se mere om samarbejdet i artiklen i Skærbæk Avis