Det er Tønder Erhvervsråd og resten af Initiativgruppen som har tilvejebragt konceptet for Local Food Days, som med initiativet har haft et ønske om at skabe en platform, hvor der kan promoveres for den gode gastronomi i hele Tønder kommune og de mange restauratører og fødevareproducenter, som arbejder med lokale råvarer.

På trods af de dårlige vejrforhold, var humøret højt og stemningen i top, da Local Food Days i weekenden blev afholdt for anden gang på Skibbroen i Tønder.  Både de besøgende gæster og restauratørerne var begejstret for eventen.

- Vejret er vi jo ikke herre over, men selvom vi fik en våd start fredag, og vejret heller ikke var alt for godt i lørdags, så kom folk i de tørre perioder og så blev det en fest ligesom sidste år. Jeg vil skyde på, at vi samlet set har haft ligeså mange gæster som sidste år. Blot fordelt på en dag ekstra, konstaterer Jesper Monsrud, erhvervskonsulent i Tønder Erhvervsråd og tovholder i initiativgruppen bag eventen.


Nye samarbejder

En sideeffekt, som arrangementet har bidraget med, er, at restauratørerne og fødevareproducenterne lærer hinandens forretninger bedre at kende og taler fremtidige samarbejdsmuligheder.

- Det er vigtigt for os at formidle, at det er hele kommunens arrangement. Og vi kan nu også begynde at se, at et arrangement som dette åbner op for nye samarbejder blandt de deltagende restauratører. Det er en af de gevinster, som man ikke lige kan aflæse i et excel-ark, men som er vildt vigtige, siger Jesper Monsrud.

 

Bredere forankring til næste år

Jesper Monsrud har en klar formodning om, at der også næste år er Local Food Days på Skibbroen, dog er der planer om, at overdrage projektet til nogle mere permanente frivillige kræfter. Meningen med Local Food Days er, at det skal udvikles over de næste mange år. Denne opgave vil Tønder Erhvervsråd også understøtte i fremtiden, med fokus på det forretnings- og udviklingsmæssige aspekt.   

- Nu skal vi lige have evalueret det hele, og så skal vi finde ud af, hvordan det hele skal skrues sammen til næste år. Det er der endnu ikke nogen afklaring på. Men det er da helt sikkert positivt, at de fleste har udtrykt glæde og tilfredshed med arrangementet. Der er også flere restauratører, der har givet udtryk for, at de gerne vil spille en større rolle i planlægningen, siger Jesper Monsrud.


>>Se billeder fra Local Food Days på Facebook