Højer Design Efterskole udbyder en dronelinje efter sommerferien 2021. Efterskolen er first mover på området og forventer, at det vil blive en succes blandt de unge mennesker. Med hjælp fra XploR XR og Danmarks førende dronepilot, Dane Grace, får de den seneste viden omkring teknologi og udvikling til at skabe muligheder i en verden, hvor der er brug for stærke løsninger. Tønder Erhvervsråd og efterskolen har taget fat i et samarbejde omkring, hvordan det lokale erhvervsliv kan inddrages i arbejdet. 

Højer Design Efterskole har oprettet en Dronelinje, hvor unge kan lære at flyve med droner, styring af robotter samt, hvordan de bygges og skilles ad i Virtual Reality.

- De lærer at bruge teknologien i teori og praksis samt forstå, hvordan vi kan udvikle vores samfund med teknologi. Eleven forberedes til at blive en skarp dronepilot samt arbejde med avanceret teknologi inden for 3D teknologier, Viritual- og Augmented Reality udvikling- eXtended Reality (XR), lyder det fra Kirsten B. Hansen, forstander på Højer Design Efterskole.

Det lokale erhvervsliv er en vigtig medspiller
Linjen byder også på filmproduktion (både med og uden droner), hvor eleverne lærer at lave storyboard, optage, redigere og efterbehandle film optaget ved hjælp af droner og almindelige kameraer og fortælle en historie med dem. Det hjælper med at styrke budskabet bag de produkter, der er designet og vil være med til at fortælle folk, hvorfor det produkt de har udviklet, hjælper dem og gør deres hverdag bedre eller mere sikker. Forstander Kirsten B. Hansen ser frem til, hvordan teknologien og eleverne kan skabe mere synergi med det lokale erhvervsliv.

- Vi tror, at vi har noget helt unikt. Vi arbejder på – sammen med Tønder Erhvervsråd – at lave en række arrangementer, hvor vi kan demonstrere, hvad eksempelvis byggeriet og industrien kan få ud af at bruge denne teknologi.

Et helt unikt samarbejde til glæde for virksomhederne
Hos Tønder Erhvervsråd er man glade for, at forstanderen tog kontakt og ønskede at starte et samarbejde.

- Da Kirsten henvendte sig, synes vi, at det var oplagt med et samarbejde, udtaler erhvervsdirektør Peter Engel-Andreasen og fortsætter;

- De vil gerne tilbyde erhvervslivet et samarbejde med Danmarks eneste droneefterskole, hvor virksomhederne får den nyeste viden omkring teknologi samt en 3D optagelse af deres virksomheder, samt muligheden for at få lavet dronefilm af deres produkter, arbejdsproces, varelevering mm.

Hvordan samarbejdet skal foregå, og hvordan processen skal finde sted, er man ved at afdække i fællesskab. Men det er unik mulighed for virksomhederne til at få et indblik i, hvordan teknologien eventuelt kan være med til at løfte virksomhedernes processer, produkter, arbejdsgange og/eller branding.

>> Se film om droneekspert og kommende underviser på Højer Design Efterskole Dane Grace 

Mangler du idéer til, hvordan du kan nå ud til det lokale erhvervsliv?
Hiv endelig fat i os på 74 92 93 95 få en snak om, hvordan vi eventuelt kan hjælpe dig med at afdække muligheder og potentialer.