Denne corona-tid har desværre forårsaget en del afskedigelser, men det er samtidig en mulighed for ledige at overveje egen fremtid. Det kunne være drømmen om at starte egen virksomhed.

Jobcenter Tønder og Tønder Erhvervsråd samarbejder allerede om arbejdskraft og efteruddannelse for ledige borgere I andre sammenhænge. Nu udbygger vi samarbejdet med et fælles initiativ for at støtte op om de ledige som går rundt med en spirende iværksætter i maven. Det er et tilbud om en personlig afklaring af den lediges drøm eller sparring på en konkret forretningside sammen med Erhvervskonsulent, Jesper Monsrud, fra Tønder Erhvervsråd. ”Det handler først og fremmest om at få taget dialogen, end om at starte nu og her under krisen”, udtaler Jesper.

Jobcentret har under de nuværende forhold, telefonisk kontakt til de ledige. Det er derfor nærliggende i samme færd at tage den indledende snak om den lediges iværksætteri-drømme og derefter hjælpe dem videre til Erhvervsrådet. “Det skal dog altid være lysten og motivationen som skal være drivekraften”, udtaler Teamleder, Lone Vinum, fra Jobcentret i Tønder.

Der er ikke sat decideret mål eller succeskriterier for initiativet, men der vil blive målt på antallet af henvisninger og konkret henvendelser fra ledige i en periode. ”Det er naturligvis vores håb, at mange af de henviste ledige også tager imod tilbuddet om en afklaring – det vil være et incitament for endnu flere fælles initiativer, slutter Lone Vinum og Jesper Monsrud.

Hvis du er ledig og drømmer om at blive iværksætter, så tag gerne kontakt til:

Lone Vinum, Teamleder, Jobcenter Tønder:
Mobil: 24 49 61 15
Mail: lvn@toender.dk

Jesper Monsrud, Erhvervskonsulent, Tønder Erhvervsråd:
Mobil: 20 55 01 73
Mail: jem@toender.dk