Fødevarevirksomheder har nu mulighed for at deltage i faglige arrangementer med Sydvestjyske Smagsoplevelser
Sydvestjyske Smagsoplevelser er klar med en række spændende arrangementer rettet mod fødevarevirksomheder, der ønsker at tilegne sig ny viden indenfor sit felt. Arrangementerne er kun for fødevareaktører, der defineres som landbrug, husdyravlere, fødevareproducenter, spisesteder eller specialbutikker.

Her kan du se en oversigt over de kommende arrangementer:
  • Lav dit eget brød af gamle nordiske melsorter | Du vil blive præsenteret for forskellige kornsorter og blive klogere på deres smag og særlige karakteristika. Mikkel Hansen fra Pompei i Ribe kommer og fortæller om processen med at lave et godt brød med surdej. Der skal løbende prøvesmages med forskelligt tilbehør af lokale oste, pålægsprodukter, marmelader mv.
  • Sådan laver du smukke kager med lang holdbarhed | Kom til en inspirerende dag hos Kageriget. Anita Nielsen fortæller, hvordan de har formået at forlænge holdbarheden på kager via råvarevalg og opbevaring. Carsten Kej, træner for konditorlandsholdet, vil sammen med Anita give gode tips til pyntning af de søde sager. Kagerne vil blive prøvesmagt og vurderet på udseende, smag og konsistens.
  • Madtrend | Der er lagt op til et fødevarearrangement i topklasse, når der inviteres til temaaften og 3-retters gourmetmiddag med fokus på fremtidens madtrends og fødevarer. Trendforsker Louise Kongsholm vil fortælle om, hvor fødevaretrenden er på vej hen, og stjernekokken Thorsten Schmidt fra Restaurant Malling Schmidt i Aarhus giver sit bud på, hvordan fødevarevirksomheder kan bruge trenden forretningsmæssigt.
  • Sankning - brugen af vilde urter og bær i mad | Få inspiration til brug af naturens mange planter, urter og bær i dine egne produkter og få samtidig svar på, hvilke love og regler du skal overholde, når du sanker. Tag gerne spørgsmål med! Du skal med ud i naturen, hvor der vil blive sanket det, som kan, og om eftermiddagen vil de indsamlede ting blive brugt til produktion af is.