UDKAST AF PRESSEMEDDELELSE FRA TØNDER KOMMUNE

lenegrønning

Den 1. august tiltræder Lene Grønning som erhvervs - og udviklingsdirektør for Vækstråd Tønder 


Lene Grønning, 53 år, er ansat som erhvervs - og udviklingsdirektør for det nye Vækstråd Tønder og skal dermed stå i spidsen for en fælles indsats for øget vækst og udvikling i Tønder Kommune. 

Lene Grønning tiltræder stillingen den 1. august, og hun glæder sig til at flytte til Tønder-området og tage fat på de nye opgaver. 

Den kommende erhvervs - og udviklingsdirektør har stor erfaring med erhvervsfremme og ledelse både i det offentlige og det private regi. 

Siden 2014 har Lene Grønning været direktør for erhvervsnetværket Act NOW by Grundfos, der især har fokus på Mellemøsten, og lige nu er hun udstationeret i Dubai. 

Fra 2006 var Lene Grønning erhvervsambassadør for Bornholms Vækstforum og blev i 2008 direktør for Business Center Bornholm. 

Efter jobbet på solskinsøen kom Lene Grønning i 2011 til Helsingør Kommune som erhvervsdirektør for vækstcenteret Vækst og Viden. 

Lene Grønning har derfor en bred erfaring i offentligt-privat samarbejde og har i alle tidligere job været dybt engageret i lokal erhvervsudvikling, branding og dannelse af netværk, der har ført til både udvikling og positiv erhvervsudvikling samt eksport. 

Brug for en stærk personlighed
Borgmester Henrik Frandsen, der er formand for Vækstråd Tønder, glæder sig til at byde Lene Grønning velkommen i Tønder Kommune. 

- Gennem Vækstråd Tønder arbejder erhvervslivet, detailhandlen, turismen og kommunen sammen om at styrke vækst - og udviklingsindsatsen i hele kommunen. Vi har brug for en stærk og markant personlighed med stor erfaring og netværk til at binde initiativerne sammen og sætte en fælles retning. Jeg er sikker på, at vi med Lene Grønning får en leder med den helt rigtige profil, siger borgmesteren. 

Lene Grønning selv ser frem til at stå i spidsen for den fælles udviklingsindsats i Tønder Kommune. 

- At aktørerne går sammen på tværs af forskellige områder for at koordinere udviklingsarbejdet og trække i samme retning er rigtigt og visionært tænkt. Derved kan der skabes et stærkt og dynamisk fællesskab, hvor vi sammen skal udvikle og udnytte områdets potentialer. Jeg glæder mig til en innovativ proces samt til at blive en del af fællesskabet, siger Lene Grønning. 

En glad formand for Tønder Erhvervsråd 
Henning Nielsen, der er formand for Tønder Erhvervsråd, er også godt tilfreds med, at valget faldt på Lene Grønning.

- Med Lene Grønning får vi en stærk og udviklingsorienteret direktør med særlige kompetencer og erfaring indenfor ledelse og med gode evner inden for netværksledelse. Jeg er ikke i tvivl om, at Lene er den rette person til at stå i spidsen for den fælles udviklingsindsats, der sætter kurs mod det fælles mål, at der skabes vækst til fordel for både erhvervslivet, turismen, detailhandlen og Tønder Kommune. Vi ser meget frem til samarbejdet med Lene Grønning, og vi er overbeviste om, at vi har fået ansat en initiativrig og ambitiøs erhvervs - og udviklingsdirektør, som kan være med til at videreudvikle Tønder Erhvervsråd til gavn for alle virksomheder i kommunen, siger Henning Nielsen.

>> Se hele pressemeddelelsen