Iværksættere uden stækkede vinger!
Af Mikkel Johansen og Jesper Monsrud, Tønder Erhvervsråd

Jesper     Mikkel

I Tønder Erhvervsråd møder vi jævnligt håbefulde iværksættere, der ikke kan slippe fri af dagpengesystemets forpligtelser og få gang i den virksomhed, de så brændende ønsker at starte - og som skal bidrage til Danmarks vækst. Og der er noget, som vi ikke helt forstår. Hvorfor gør vi det så svært for hinanden?

Her på tærsklen til Danmarks vækst - og iværksætteruge gør vi i Tønder Erhvervsråd os gerne til talspersoner for, at vi skaber mulighed for, at kommende iværksættere får mulighed for at vælge en 12 måneders dagpengeperiode som frigjort til at realisere den gode forretningsidé i stedet for de kendte 24 måneder med dagpengesystemets forpligtelser. Dermed lader vi iværksættere med mod og bæredygtige forretningsidéer få luft under vingerne på vej mod forretningseventyret, og iværksætteren kan fokusere 110 % på den virksomhed, der skal skabe nye arbejdspladser i Danmark.

Mod, mandshjerte - og money
I det hele taget skulle vi i Danmark have endnu mere mod og mandshjerte til at tro på hinandens projekter. Tro på, at viser vi iværksætteren tillid, så kan han eller hun vokse og skabe dét, vi så inderligt tror og håber - flere arbejdspladser. Og iværksætteren selv skal også turde tro. Tro på, at dét at tænke stort ikke bliver mødt med hug og jantelov, men derimod med tro, tillid - også måske en sjat penge. Her kommer den finansielle sektor i spil. Hånden på hjertet - de beløb, langt de fleste iværksættere har brug for til starthjælp, er småpenge set i den store sammenhæng. De kommer typisk med et behov på 50-100.000 kroner, men møder oftere end før en lukket dør hos banker og kreditforeninger - medmindre ægtefællen tjener kassen, eller huset nærmest er betalt. Flere banker burde vise mere mod og tage et større medansvar for dét, som vi alle ønsker. At vi også er her i morgen. Hvo intet vover, intet vinder.

Iværksætteren selv? Ja, han eller hun skal også lidt mere frem i skoene. Være ordentligt forberedt til mødet med banken og måske en kommende investor. Tage arbejdet med en skarp forretningsplan alvorligt og gøre brug af de mange gode erhvervsfremmende services, vi tilbyder dem, der gerne vil sætte foden under eget bord.   

Så - kort sagt: Ned med dagpengeperioden og op med kassekreditten - krydr så med lidt mere MOD og TRO på hinanden, så nye iværksættere kan blive flyvende. Dermed ønsker Tønder Erhvervsråd alle en rigtig god vækst - og iværksætteruge 2014.