Hold dig ajour med gode kursustilbud, som både arbejdsgivere og lønmodtager kan drage fordel af i denne coronaramte tid. 

Siden bliver løbende opdateret. 
______________________________________________________________________________________________________

**Online undervisning til hjemsendte medarbejdere**

Tønder Handelsskoles Kursuscenter

Tønder Handelsskoles kursuscenter tilbyder en række kurser som online undervisning. Det vil sige, at du kan tage kurset hjemme – på din egen computer – og have kontakt til underviseren Henning Hansen via mail.

Råd og vejledning
Hvis du som arbejdsgiver eller medarbejder har spørgsmål om valg af kurser, tilmelding, eventuelle muligheder for dækning af kursusudgifter og løntab, forespørgsler på andre kurser end dem på listen eller andet, er Tønder Handelsskoles kursuscenter klar til at hjælpe dig.

Pris og refusion
Kurserne er ikke gratis, men det er muligt som virksomhed, at søge lønrefusion pr. medarbejder via AUB på 881 kr. pr. kursusdag.

>> Læs mere om kursustilbuddet og find kontaktoplysninger her 
_______________________________________________________________________________________

**Fjernundervisning er en mulighed på videreuddannelse under corona-krisen**

International Business College (IBC)

IBC tilbyder nu fjernundervisningen med voksen- og efteruddannelses-godtgørelse (VEU). Det kan fx være yderst relevant for virksomheder, der skal hjemsende medarbejdere. Men også for medarbejdere, der er i karantæne på grund af coronavirus.

IBC har flere fulde kurser klar som fjernundervisning, og kurserne kan enten tages som fjernundervisning i hold eller som individuelle forløb, hvor medarbejderen selv vælger mellem 90 forskellige fag i alt fra regneark over personalejura og ledelse til kundeservice og it.

Pris og refusion
Kurserne er ikke gratis, men arbejdsgiverne har i mange tilfælde mulighed for at få lønkompensation, hvis de betaler kurserne for deres medarbejdere. Ved at udnytte digitaliseringen, får alle virksomheder – små som store - mulighed til at få endnu dygtigere medarbejdere tilbage, når krisen en dag er overstået.

>> Hvis du er interesseret i et kursus, er der et overblik over tilbuddene på IBCs hjemmeside 
_______________________________________________________________________________________

**Faglig opkvalificering hjemmefra**

Rybners Kursuscenter

I stedet for at hjemsende eller afskedige dine medarbejdere, så har du mulighed for at sende dem på faglig opkvalificering.

I et samarbejde mellem 3F, HORESTA og Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering udbyder Rybners Kursuscenter et 30 dages online kursus for ufaglærte og faglærte i Service, Turisme, Hotel og Restaurationsbranchen. Al undervisning foregår online hjemme hos deltagerne. For at kunne deltage skal du blot have adgang til internettet og have en e-mail adresse.

Pris og refusion
Virksomheder med overenskomst har mulighed for at få op til 100% dækket af medarbejdernes lønudgifter.

>> Hvis du er interesseret, er der et overblik over forskellige kursuspakker her