Pressemeddelelse, Tønder Erhvervsråd, 16. marts 2017

Ledere har fået nøglen til succes og vækst


14 lokale virksomhedsledere er blevet udstyret med simple, men helt konkrete redskaber til at lede deres virksomhed til succes. Gennem et kursus hos Tønder Erhvervsråd har de hver især udarbejdet en plan, hvor deres vision og strategier står knivskarpt – og holder de sig til planen, vil virksomhederne få vind i sejlene, lover underviseren.

Ét A4-ark med værdigrundlag, en komplet forretningsplan både på skrift og som præsentation. Det er det synlige resultat, som 14 lokale virksomhedsledere står tilbage med efter at have gennemført et ELP-kursus hos Tønder Erhvervsråd. Men det vigtigste er, at de har lært en proces, som de kan bruge fremover. ELP står for Effektiv Leder Proces, og selv om arket ikke ser ud af meget, så er det nøglen til virksomhedernes fremtid og en rettesnor, som lederne kan støtte sig til for at opnå succes og vækst i firmaet.

- Vores virksomhed har eksisteret i over 20 år, men vi har haft mere fokus på den daglige drift end på langsigtede mål og strategier. På kurset er vi blevet skarpere og mere bevidste om, hvor vi vil hen, og hvad vi skal fokusere på. Samtidig er det også et ledelsesredskab, for vi skal inddrage vores medarbejdere i processen, så vi alle kender målet og vores strategier, og derfor kan arbejde i samme retning, fortæller Sanne Kristensen, der sammen med sin mand driver VK DATA i Tønder.

Væksten er lige om hjørnet

Tommy Skaarup har udviklet ELP-konceptet, og helt overordnet er formålet med kurset ifølge underviseren at frigøre potentiale i private virksomheder og derigennem skabe holdbar vækst.

- Lederne skal have en klar forretningsplan, og det er vigtigt, at de har et konkret system at læne sig opad. ELP-metoden bygger på karakteristika fra verdens mest succesfulde virksomheder, og hvis deltagerne får systemet implementeret i deres virksomhed, så vil de opnå markant vækst – det har jeg set hver eneste gang, understreger Tommy Skaarup.
Han har høje forventninger til udviklingen i kursisternes virksomheder, nu hvor de har nye redskaber at arbejde videre med.

- Det har været et usædvanligt godt hold. Virksomhederne er meget forskellige og på forskellige stadier, men det er virksomheder af en utroligt høj kvalitet, og deltagerne har været meget åbne og engagerede, siger Tommy Skaarup.
Hos Tønder Erhvervsråd er man heller ikke i tvivl om, at potentialet for vækst er til stede i de lokale virksomheder.

- Vores område er fyldt med driftige iværksættere og erhvervsfolk, som er vant til at skabe tingene selv. Og med dette kursus har vi forhåbentlig klædt en række af dem på til at tage nogle bevidste valg og turde satse på dem, siger direktør i Tønder Erhvervsråd, Mikkel Johansen.

Vi er nok lidt sønderjyske og ydmyge i vores tilgang, men ELP-kurset har lært os at stile højt og have selvtilliden til at sige: ”Vi kan godt – og vi vil være de bedste til det vi laver”, siger Sanne Kristensen fra VK DATA i Tønder.