Den 14.-16. juni løber ”Local Food Days” af stablen på Skibbroen i Tønder. Local Food Days vil igen i år fylde pladsen med duften af lokal gastronomi. Man vil kunne opleve lokale restauratører tilberede lækre madretter med et drys af lokale råvarer – nemt og enkelt.

Efter sidste års succes med ”Tønder Street Food Days” er initiativgruppen for eventen klar igen – denne gang med et nyt navn og en ekstra dag, så gæsterne kan møde den lokale gastronomi hele weekenden. Grunden til navneskiftet sker, da ”Local Food Days” er mere sigende i forhold til ambitionen og formålet. Eventen har fokus på den lokale gastronomi, hvor aktørerne laver retter med en bestræbelse på at bruge lokale råvarer. Derfor ”Local Food Days”.

-”Vi vil gerne have endnu flere lokale producenter, og derfor var det også et krav, at restauratørerne skulle bestræbe sig på at bruge lokale råvarer i retterne. Sidste år havde flere af aktørerne været kreative og skabt nyfortolkninger, og nogle havde fået udviklet nye produkter hos lokale producenter til deres ret. Det er netop dét, som det hele handler om”, siger Jesper Monsrud, erhvervskonsulent i Tønder Erhvervsråd og en del af Initiativgruppen.


Der fokus på den lokale gastronomi

Initiativgruppen håber, på endnu flere gæster fra både lokale og turister fra ind- og udland, der kan opleve og smage vores egns kunnen og sans for gode anretning.

-”Vi har med Local Food Days ønsket at skabe en platform, hvor vi kan promovere den gode gastronomi og de mange dygtige restauratører og fødevareproducenter, som vi har i Tønder Kommune.”, siger Carsten Uggerholt Eriksen, der er en del af Initiativgruppen.

Der forventes omkring 2000 besøgende over weekenden i de to madtelte, der sættes op på Skibbroen. Madretterne og drikkevarerne er fremstillet af de lokale restauratører og producenter som kan købes til 30 kr. pr. stk.


Live-musik, en regional kokkekonkurrence, en ungdomskonkurrence og meget mere
Ved siden af madteltene vil der være mange forskellige aktiviteter. I forhold til sidste år, er det ikke kun ambitionen omkring eventen, der løftes. Programmet bliver ligeledes udvidet. Både fredag og lørdag aften vil der være muligheden for, at kunne lytte til folkemusik fra Heartlands og Downtown Dynt.


 - ”Vi har valgt at udvide Local Food Days med en yderligere dag. Om søndagen vil vi have lidt mere fokus på børnefamilierne, hvilket programmet også afspejler. Der er noget at glæde sig til, hvad enten man er ung, gammel, høj eller lav - Local Food Days er for alle”, udtaler Jesper Monsrud. 

Desuden vil der blandt andet være to konkurrencer. Local Cooking, som er en regional kokkekonkurrence vil blive afholdt om lørdagen. Her vil de bedste kokke i Sønderjylland dyste om at blive kåret med ”Årets Sønderjyske Ret”. Konkurrencen bedømmes af et dommerpanel bestående af anerkendende madkendere. Den anden konkurrence bliver afholdt om søndagen, og er en ungdomskonkurrence, hvor elever fra lokale skoler dyster mod hinanden i gastronomiens ædle kunst. Også denne konkurrence bedømmes af fagfolk.

Hele programmet kan ses på facebooksiden for Local Food Days, hvor man kan holde sig opdateret omkring aktiviteterne, se præsentationsfilm af restauratørerne og meget mere.  

Der vil være åbent fredag d. 14. juni kl. 16 -21, lørdag d. 15. juni kl. 12-20 og søndag den 16. juni kl 11 – 15.

FAKTA:
Den 14.-16. juni løber Local Food Days af stablen i Tønder. Local Food Days vil fylde Skibbroen i Tønder med duften af lokal gastronomi. Man vil kunne opleve lokale restauratører tilberede lækker mad med et drys af lokale råvarer – nemt og enkelt. Her er gastronomiske oplevelser og god stemning i højsædet.

Åbningstider
Fredag den 14. juni, klokken 16.00-21.00
Lørdag den 15. juni, klokken 12.00-20.00
Søndag den 16. juni, klokken 11.00-15.00

Local Food Days afholdes på Skibbroens parkeringsområde ved Tønder gågade

>> Find Local Food Days på facebook 

Kontakt gerne Jesper Monsrud, hvis du vil høre lidt nærmere omkring eventen.
Jesper Monsrud, erhvervskonsulent i Tønder Erhvervsråd, T: 20 55 01 73, M: jem@toender.dk