Vestslesvigsk Bryghus ApS

Information
Adresse: Tønder Landevej 19
6240 Løgumkloster
Telefon: 42 95 00 68
Email: brygmestervb@gmail.com
Website: www.vestslesvigsk.com
CVR: 35637591
Velkommen til Vestslesvigsk Bryghus ApS.

Mit navn er Hans Lautrup Nørgaard og jeg er brygger på Vestslesvigsk Bryghus. Hvorfor ”Vestslesvigsk Bryghus”? Der er jo ikke noget der hedder Vestslesvig? Der er heller ikke noget der hedder ”Vestsønderjylland”!Min ide med navnet er, at i en stadig mere globaliseret verden har det en værdi at have en lokal identitet samtidig med at vi er danskere, tyskere, europæere, verdensborgere…
Hvis du forventer sødt og tungt øl er du havnet det forkerte sted! Vestslesvigsk Bryghus dyrker tørhed og syrlighed. Der er to veje til dette. Man kan mæske ved relativt lav temperatur og man kan lade øllet spontangære. Vestslesvigsk gør begge dele. Vi laver ikke kun spontangæret øl, men det er det, der er vores ikonøl; Den Ubesmittede Jomfru og Ubesmittet Rug. Begge øl modtager gær fra bryggeriets lokalmiljø.
Næste trin i fødekæden er de håndspålagte øl. En øl fra Vestslevigsk der hedder "noget" med Håndpålagt er gæret med gær fra de Ubesmittede typer. Lige nu har vi Håndspålagt Te, Det Håndspålagte Jordbær og Håndspålagt Grønbær.
Håndpålagt Te er således 2. generation spontangæret øl der har trukket med 3 forskellige japanske grønne teer.
Det Håndspålagte Jordbær er 2. generation spontangæret øl, der har fået et skud ubehandlet jordbærsaft fyldt med friske gærstammer!
Håndspålagt Grønbær er 2. generation spontangæret øl, der har fået et skud grønne jordbær; disse er plukket ca et døgn før modenhed. Den er syrlig og frisk!
Endelig laver vi også "mainstreamøl", nemlig Locus Dei. Locus Dei er brygget på pilsnermalt og forskellige karamelmalte, gæret med en engelsk alegær...men vi holder fast i vores filosofi; tørhed! Den er mæsket ved lav temperatur, så den er ikke sød!
Vestslesvigsk Bryghus tror på at gøre en forskel lokalt. Vi vil være en levende del af et levende lokalmiljø.
Skål!

Find Vestslesvigsk Bryghus ApS her:

Facebook