Brexit rykker tættere på, og danske virksomheder efterspørger i stigende grad Brexit-rådgivning. Derfor øger Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse støtten til landsdækkende rådgivningsprojekt med 10 mio. kr.

For mange danske virksomheder bliver den 31. december 2020 en historisk dag, når Storbritannien efter års forhandling forlader EU. Der hersker dog stadig stor usikkerhed om konsekvenserne for danske virksomheder, der handler med Storbritannien, og derfor styrker Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse nu den igangværende Brexit-rådgivning. 

Der hersker dog stadig stor usikkerhed om konsekvenserne for danske virksomheder, der handler med Storbritannien, og derfor styrker Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse nu den igangværende Brexit-rådgivning. 
Virksomhederne kan få hjælp og rådgivning til at imødegå konsekvenserne af Brexit i det landsdækkende projekt ”Deal og No Deal – that’s the question”. Projektet blev i juni 2019 søsat med 9,7 mio. kr. fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og Erhvervshus Sydjylland som operatør, og nu lægger bestyrelsen yderligere 10 mio. kr. oveni til indsatsen og forlænger indsatsperioden.

Siden de første midler blev bevilget for over et år siden, er verden blevet ramt af COVID-19-pandemien. Samtidig var der i 2019 et begrænset antal henvendelser om Brexit-rådgivning. Derfor udvidede Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse i foråret rådgivningsindsatsen til en ”CoronaGenstart”, så den også omfatter virksomheder, der er ramt af de økonomiske konsekvenser af COVID-19.

Med de ekstra 10 mio. kr. forlænges Brexit-projektet til udgangen af 2021. Målet er at give 100 Brexit-ramte virksomheder specialiseret rådgivning, mens 360 virksomheder får mulighed for at deltage i kollektive arrangementer.

>>Læs mere Brexit-programmet her