Det er nu blevet meget nemmere for både unge og virksomheder i Tønder Kommune at finde hinanden. Tønder Erhvervsråd har i samarbejde med Ungeudvalget lanceret en helt ny online portal: Ungijob.dk, for både virksomheder der tilbyder, og unge der søger, fritidsjob, lære- og elevpladser i kommunen.

- Det kan være svært at finde rundt i jobjunglen, især som ung hvor man måske for første gang skal ud og prøve kræfter med jobmarkedet. Med portalen ungijob.dk får de unge og virksomhederne en overskuelig platform, hvor de kan finde hinanden. Samtidig sikrer vi, at de unge ikke mister modet i søgningen og går glip af alle de gode muligheder, der er i Tønder Kommune, både for at finde fritidsjob men også for at starte en uddannelse med en elev- eller læreplads, siger Allan Skjøth, formand for Ungeudvalget i Tønder Kommune.

Et lokalt univers
Det særlige ved portalen er, at det er en lokal portal, der er nem og enkel at bruge for virksomheder og unge i Tønder Kommune. Målet er blandt andet, at det skal være endnu nemmere at fastholde og tiltrække kvalificeret fagligt arbejdskraft til virksomhederne ved at skabe et samlet lokalt overblik over de mange muligheder, der er ude i virksomhederne.

- Som virksomhed her i kommunen er det vigtigt, at der både nu og i fremtiden altid er adgang til god faglig arbejdskraft. Hvis ikke de unge kender deres muligheder og får viden om ledige elevpladser her i kommunen, søger de måske væk. Med portalen får man et overblik over eksisterende og ledige elevpladser, fortæller Amit Mozumdar, erhvervskonsulent, Tønder Erhvervsråd

Rent teknisk fungerer portalen som en database, hvor elevpladser og fritidsjobs bliver registreret. Portalen bliver løbende ajourført, så endnu flere elevpladser og fritidsjobs bliver registreret.

Fakta om den online portal, Ungijob.dk
Ungijob.dk er en online portal eller registreringsdatabase, hvor virksomheder i Tønder Kommune kan opslå stillinger for fritidsjobs og registrere elevpladser, imens de unge kan finde netop det. De unge har også mulighed for at registrere sig og på den måde blive fundet af virksomheder. Portalen er ikke en jobportal, men en portal der skaber et overblik for begge parter og giver mulighed for, at man kan finde hinanden, så de unge kan få en elevplads og virksomhederne kan få elever og fritidsmedarbejdere.


For mere information kontakt Amit Mozumdar, erhvervskonsulent ved Tønder Erhvervsråd, på telefon +45 20 31 39 77 eller mail: ammo6@toender.dk

>> Tag et kig på Ungijob.dk portalen 

>> Læs mere om tankerne bag platformen i JV-artiklen