Tønder Erhvervsråd er sammen med en række andre erhvervsaktører drivkraften bag etablering af et specialiseret rådgivningstilbud til producenter af lokale kvalitetsfødevarer i Sønderjylland. Der ønskes etablering af et afsætningsnetværk for sønderjyske fødevarer, og LAG Aabenraa-Sønderborg og LAG Haderslev-Tønder har netop givet tilsagn på 250.000 kr., hvilket bringer netværket et stort skridt nærmere etablering. 

Det var direktør i Udviklingsråd Sønderjylland, Claus Schmidt, som i tidernes morgen tog initiativ til et møde med de fire sønderjyske erhvervsråd;Tønder Erhvervsråd, Sønderborg Vækstråd, Business Aabenraa og Haderslev Erhvervsråd, samt Landbrugsorganisationen LHN. Her var formålet at afstemme, hvorledes man i fællesskab kunne etablere en platform til gavn for vækstlaget af sønderjyske fødevareproducenter.

- Der var udarbejdet en forundersøgelse, som konkluderede, at afsætningsleddet har stor interesse i at sælge lokale produkter. Men de har ofte svært ved at finde frem til de lokale producenter og komme i kontakt med dem. Samtidig har de mindre producenter også udfordringer med at have de fornødne ressourcer til at blive leverandør til engroshandlen, udtaler erhvervsdirektør i Tønder Erhvervsråd, Peter Engel-Andreasen.

Undersøgelsen konkluderer også, at de mindre producenter havde et behov for håndholdt, kontinuerlig og branchespecifik rådgivning for at kunne efterkomme kravene i branchen.

- Det gav rigtig god mening for os at støtte op om og være en del af etablering af sådan et netværk. Her kan vi opnå værdifuld sparring og kan tilbyde vores lokale fødevareproducenter en ekstraordinær og lokalforankret service, lyder det slutteligt fra Peter Engel-Andreasen.

Afsætningsnetværket skal understøtte fødevareproducenternes udfordringer og potentialer i forhold til vækst på bundlinjen. Formålet er naturligvis også, at der kommer flere lokale sønderjyske fødevarer på hylderne. 

Vil du høre mere om afsætningsnetværket?
Kontakt erhvervsdirektør Peter Engel-Andreasen på 24 83 63 13 eller peeng@toender.dk

Du kan også læse mere om netværket i artiklen fra JydskeVestkysten, hvor Peter Engel-Andreasen dykker dybere ned i problematikken og mulighederne. 

>> Lokale fødevarer kan lande i din indkøbskurv: Erhvervsråd ser enormt potentiale