Jobcentret står klar med udvidet rekrutteringshjælp til virksomhederne og rådgivning til de ledige.

Den aktuelle ledighedssituation
Som tidligere nævnt oplever vi netop nu i Tønder, som i resten af landet en større stigning i antallet af jobparate ledige på dagpenge og kontanthjælp. Samtid er der også positivt nyt i nedenstående.I perioden fra den 9. marts 2020 til 5. maj 2020 er der i hele landet kommet 49.464 flere ledige svarende til en stigning på 37,6%.
I Sydjylland er der blevet 5.543 flere ledige svarende til en stigning på 35,7%. I Tønder Kommune er der den 5. maj 2020, 221 flere ledige (dagpenge og jobparate kontanthjælp), svarende til en stigning på 29,3%.
Tønder er den kommune i Sydjylland, der aktuelt har haft den laveste stigning i antal ledige.Det er positivt, at der siden den 1. marts er 260 dagpengemodtagere i Tønder Kommune, der er kommet i job, hvoraf 38 indtil videre er kommet i arbejde i denne uge.

Analyse i forbindelse med 1. fase af samfundets genåbning
Finansministeriet har forud for 1. fase af samfundets genåbning udarbejdet en ana-lyse, der viser hvor hårdt det danske sam-fund på nuværende tidspunkt er blevet ramt af den aktuelle Corona-krise. 

Især tre brancher er hårdt ramt:
  • Detailbranchen har set en nedgang på 25 pct. Her er især nedlukningen af landets storcentre en væsentlig faktor. 
  • Restaurationsbranchen har oplevet en nedgang på 75 pct. som konsekvens af nedlukning af alle restauranter, cafeer, barer etc.
  • Turismebranchen er allerhårdest ramt, her anslås et produktionstab på hele 90 pct. Dette skyldes især de nye indrejse-restriktioner.
Det påpeges dog i analysen, at de konkrete restriktioner, skal ses i sammenhæng med at danskerne i den aktuelle situation også har ændret adfærd, hvilket har forstærket udviklingen.

Virksomhedsservice
Jobcenterets virksomhedsservice fortsætter med den systematiske kontakt til de lokale virksomheder.I forbindelse med 1. fase af samfundets genåbning foretages en rundringning til relevante arbejdsgivere som frisører, mas-sører, sommerhusudlejning, praktiserende læger mv. især med henblik på behovet for hjælp til ekstra rengøring og afspritning

Kilde: Nyhedsbrev fra Arbejdsmarkedsudvalget uge 19 2020

>> Find flere nyheder på Jobcenter Tønders facebook-side