akademikerprisen2018

Retap kom, så og sejrede. Da Akademikernes A-kasse mandag aften uddelte Akademikerprisen 2018, var det Retap fra Agerskov, der blev prisvinder. Virksomheden har formået at skabe vækst og udvikling i samspillet mellem akademikere og andre faggrupper.


Turen til København kan godt være lang. Når man er finalist til en pris hjælper det dog lidt på det. Når man oven i købet ender som prisvinder føles det kun som en smuttur. Det var en stolt direktør, der trådte op på podiet sammen med en række medarbejdere til en fortjent hyldest fra publikum og foruden vindertitlen kunne modtage hovedpræmien på 100.000 kr.  

- Jeg er så stolt og glad. Da vi flyttede til Agerskov var vi 10 medarbejdere, i dag er vi 25. Vi sætter virkelig pris på alle de folk, vi har i Retap, både på vores forskelligheder og vores styrker, for vi er med til at spille hinanden bedre. Det er der ingen tvivl om", lød ordene fra Lars Brøndum Petersen, direktør i Retap. 

Disruption og anerkendelse for arbejdet med miljø og bæredygtighed 
Retap vinder Akademikerprisen 2018, fordi de gennem ansættelsen af akademikere har været i stand til at disrupte og udvikle kerneforretningen. Med miljø og bæredygtighed som fundament for virksomheden, har de formået at udvide forretningen fra produktion af vandflasker til også at inkludere fødevareproduktion.
Iværksættereventyret tog for alvor fart, da de ansatte en produktchef med en cand.merc.-grad, der med sin faglighed har udviklet produktsortimentet og muliggjort Retaps indtog på nye markeder. Samtidig har Retap insourcet og samlet produktionen og andre funktioner i Agerskov. Retap har på den måde skabt yderligere synergi og samarbejde mellem akademikere og andre faggrupper, så de sammen kan udvikle virksomheden.

Gik mod strømmen
Retap har gennemgået en lidt atypisk udvikling og rykkede virksomheden fra København til Agerskov. I takketalen fra Lars Brøndum Petersen lød det også, at han håber, at man med prisen er med til at gøre det attraktivt for kandidater at søge mod de sønderjyske SMV'ere og ikke kun har øje for de store virksomheder og koncerner. 

- Retap er en virksomhed, der havde modet til at gå mod strømmen, da valgte man at rykke virksomheden fra by til land og placere sig i Agerskov. Det var en god case at kunne tage til København med, og vi håber, at Retaps eksempel kan inspirere andre virksomheder til at få øjnene op for vores landsdel, for vi har et dynamisk erhvervsliv og rigtig mange spændende virksomheder, udtaler erhvervs - og udviklingsdirektør i Vækstråd Tønder, Lene Grønning, der havde taget turen til København for at bakke op om virksomheden.

Om Akademikerprisen 2018
I alt 49 virksomheder var i år indstillet til akademikerprisen, og fire var nomineret. De tre andre nominerede virksomheder var sikkerhedsvirksomheden Actas fra Aalborg, smede- og mekanikvirksomheden Smemek fra Fiskbæk ved Skjern og entreprenørvirksomheden Kopp Sorø fra Sorø. Med prisen følger 100.000 kr.  Læs mere om prisen her: aka.dk/akademikerprisen og de fire nominerede her.