akademikerprisen18

Onsdag den 29. august blev det afgjort , hvilken virksomhed der skal repræsentere Syddanmark i den landsdækkende konkurrence om at vinde Akademikerprisen 2018. RETAP fra Agerskov var i finalen, og RETAP kom, så og sejrede. 


Akademikernes A-kasse uddeler en gang om året Akademikerprisen til en virksomhed, der bryder med normer og vanetænkning og bruger akademisk arbejdskraft til at skabe fremtidens vækst. Sådan en type virksomhed må man sige, at RETAP er;

- Da vi indstillede RETAP til Akademikerprisen 2018, var der ingen tvivl om, at vi mente, at virksomheden kunne gå hele vejen. Det er en ambitiøs vækstvirksomhed med et bæredygtigt mindset, der anvender akademisk arbejdskraft på en måde, som kan inspirere til fremtidens vækst. Det er en virksomhed, der sætter dagsorden og efterlever FNs verdensmål, som skal sætte os på kurs mod en mere bæredygtig fremtid, lyder det fra erhvervs - og udviklingsdirektør i Vækstråd Tønder Lene Grønning. 

Sætter Tønder på landkortet
RETAP dystede i regionsfinalen for Syddanmark mod Jacobsen Møbler, Aabenraa, og Viemose-Diboga, Tommerum. Det blev RETAP, der trak det længste strå efter et flot oplæg fra virksomhedens CEO Lars Brøndum Petersen. 

- RETAP er med til at sætte Tønder på landkortet, og jeg synes, at det er en virksomhed, som vi kan være stolte af. Det er en virksomhed, der allerede nu er kendt på den globale scene, og størstedelen af virksomhedens omsætning sker via eksport. Det var spændende at få lov til at være en del af juryen, og det var nogle flotte ord, som RETAP fik med på vejen, lyder det fra en stolt erhvervs - og udviklingsdirektør i Vækstråd Tønder Lene Grønning.

Juryen bestod af en række erhvervsfolk fra hele landet, og da juryen blev bedt om at knytte nogle ord på, hvorfor det netop var RETAP, som vandt regionsfinalen og gik videre, var det ord som visionær, vækst, mod strømmen, lokal forankring, CSR og globalt udsyn, der blev nævnt. 

En stærk repræsentant for Syddanmark
Nu kan RETAP hvile dig lidt ovenpå sejren, før det igen går løs den 29. oktober til den store finale i København på Nationalmuseet, hvor Akademikerprisen 2018 uddeles. Foruden æren løber vinderen også med hovedpræmien på 100.000,- kr.

- RETAP er en virksomhed, der tør gå mod strømmen, hvilket hele virksomhedens historie vidner om. Her valgte man rykke virksomheden fra by til land og placere sig i Agerskov. Det er en god case at kunne tage til København med, og vi håber, at RETAPs eksempel kan inspirere andre virksomheder til at få øjnene op for vores landsdel. For vi har et dynamisk erhvervsliv og rigtig mange spændende virksomheder, lyder det slutteligt fra erhvervs - og udviklingsdirektøren.

>> Se hele pressemeddelelsen