D. 26. sept. løb Karrieremesse Esbjerg af stablen  - samarbejdet mellem Tønder Erhvervsråd, Tønder Kommune, Fit4Jobs@WaddenC og Tøndermarsk Initiativet var en stor succes. 

Aktørerne præsenterede Tønder kommune for de unge studerende i Esbjerg. Erhvervskonsulenten Amit Mozumdar havde medbragt nogle spændende jobopslag, for at vise de studerende, at der er karrieremuligheder syd for Esbjerg. Der var mulighed for at deltage i en konkurrence, med  spørgsmål omkring det sønderjyske sprog og Tønder kommune.

Tønder Kommunes bosætningskonsulent, Marianne Krag Okholm, informerede sammen med destinationsudvikler Julie Bjerre Hermansen fra Tøndermarsk Initiativet, om omegnens mange kvaliteter og hvilke muligheder det medbringer at flytte til Tønder kommune. De studerende var meget imponeret over de lave leveomkostninger, ligeledes hvor mange store og mellemstore virksomheder, der er placeret i området.  
 
- Vi havde masser af gode snakke med interesserede studerende og jobsøgende. Messen var en god mulighed for at brande og sælge vores skønne egn som et dejligt sted at bo, arbejde og leve - og værd at flytte for, fortæller Amit Mozumdar, erhvervskonsulent i Tønder Erhvervsråd.

Som noget nyt, var den tyske bosætningskonsulent Ina Kruse fra Wirtschaftsförderung Nordfriesland med på messen, for også at præsentere grænseområdet med dets mange muligheder til de studerende. Ina Kruse og Marianne Krag Okholm har etableret et velfungerende samarbejde tværs af grænsen. Den nyetablerede tyske tilflytterservice i Nordfriesland er i høj grad inspireret af Tønder Kommunes bosætningstilbud.

- Det var bestemt ikke sidste gang, at vi går sammen om at præsentere kommunen. På den måde, får vi afdækket så mange områder som muligt, og kan give de studerende et helhedsindtryk af vores dejlige egn, siger Marianne Krag Okholm, bosætningskonsulent i Tønder Kommune.