Pressemeddelelse, den 30. april 2014

Gør noget. Gør det rigtige. Og gør det rigtigt! Sådan lød det fra aftenens foredragsholder, Anders Drejer, professor i strategi og forretningsudvikling, ved Tønder Erhvervsråds første ordinære generalforsamling, der blev holdt i går aftes i Skærbæk Fritidscenter.

Omkring 60 erhvervsfolk fra hele kommunen var mødt frem for at høre både erhvervsrådets beretning og et foredrag med titlen ”Innovation og Sønderjylland - hvordan frigør vi potentialet”. Og aftenens foredragsholder fortsatte med de kontante udmeldinger: - I får ingen hjælp til vækst og innovation, I må selv i gang. Og mit råd til jer er, at I skal søge jeres unikke talenter, I skal fokusere – og så skal I frem for alt samarbejde og bruge hinanden, lød det fra Anders Drejer, der udover at være professor også er uddannet civilingeniør med speciale i virksomhedssystemer, indehaver af en ph.d.-grad i strategi – samt partner i virksomheden strategylab.

Erhvervsråd = vækstfremmer
At der dog alligevel er hjælp at hente for kommunens virksomheder, stod klart under både formandens beretning og den aktivitetsgennemgang, som erhvervsdirektør Mikkel Johansen efterfølgende præsenterede.

Formand Henrik Frandsen sagde blandt andet i sin beretning: - Det er ingen hemmelighed, at starten for Tønder Erhvervsråd har været udfordrende. Opgaverne har stået i kø for at blive løst, men det har været godt, at vi har brugt tid på at få vores strategi på plads og ansætte en yderst kompetent erhvervsdirektør. Det betyder, at vi med en dynamisk organisation og engagerede medarbejdere er klar til at møde de udfordringer, vi står overfor.

Mikkel Johansen pegede på, at erhvervsrådets otte medarbejdere i dén grad ser sig selv som vækstfremmere, og fokuseret beskæftiger sig med alt, der smager af vækst, innovation og nye arbejdspladser til kommunen. Produkterne på hylderne er netværk, værktøjer, vejledning og kompetenceudvikling.

Kamp om bestyrelsespladserne
Efter formandens beretning og erhvervsdirektørens gennemgang af de kommende aktiviteter, der blandt andet byder på en erhvervsklub for medlemmerne af Tønder Erhvervsråd, var det tid til generalforsamlingens egentlige formål, nemlig bestyrelsesvalget. Der var flere om buddet, og ind kom Niels Høyer, mens Claus Scheelke og Per Pedersen blev valgt som suppleanter til erhvervsrådet.

Bestyrelsen konstituerede sig umiddelbart efter mødet: Henrik Frandsen blev genvalgt som formand, mens Henning Nielsen ligeledes blev genvalgt som næstformand. Resten af erhvervsrådets bestyrelse udgøres af Niels Dahlmann, Søren Priisholm, Niels Høyer som nyvalgt, Søren Gram og Karin Holdt. Hertil kommer bestyrelsens fødte medlemmer; nemlig borgmester Laurids Rudebeck, handelslivets repræsentant Frank Hoffmann, Turistforeningens repræsentant Svend Ole Gammelgaard samt Jens Sandahl Sørensen fra Sapa.

For yderligere information, kontakt venligst Formand for Tønder Erhvervsråd Henrik Frandsen på telefon 21 24 40 89, eller Direktør for Tønder Erhvervsråd Mikkel Johansen på telefon 81 82 42 41 eller email mikjoh@toender.dk Se også www.toendererhvervsraad.dk

FAKTA
Tønder Erhvervsråd er en erhvervsforening for virksomheder i Tønder Kommune. Alle virksomheder i Tønder Kommune kan melde sig ind i foreningen og få fordel af erhvervsrådets mange tilbud, herunder blandt andet blive en del af den nye erhvervsklub, der ser dagens lys til juni.