Task Force Butiksetablering er blevet nedsat i forbindelse med opstarten af Coronakrisen. Formålet er at fylde tomme butikslejemål – primært i gågaden i Tønder. En arbejdsgruppe bestående af formand for Tønder Handelsstandsforening Anders Jacobsen, vicekommunaldirektør i Tønder Kommune Keld Hansen, citychef i Tønder Kommune Stephan Scheelke og erhvervsdirektør i Tønder Erhvervsråd Peter Engel-Andreasen har igennem de sidste par måneder arbejdet på at få fundamentet for indsatsen på plads.

Man har udarbejdet en oversigt over ledige lejemål og en liste over de butikstyper, der ønskes. Fokus er på specialbutikker men også relevante kæder vil blive kontaktet. Arbejdsgruppen mødes løbende, og mellem hvert møde kontakter hvert medlem i arbejdsgruppen mulige emner til de tomme butikker.

- Det her virker! Det er meget handlingsorienteret. Vi udvælger konkrete butikker eller butikstyper, og så tager vi direkte kontakt og spørger ind til interessen for etablering i Tønder. Jeg har 2 typer butikker, jeg skal tage fat i frem mod vores næste møde sidst i august. Jeg forventer bestemt, at vi vil flytte noget. Jeg håber også, at vores indsats vil afstedkomme at en række af de lokale lodsejere, erhvervsmæglere og forretningsdrivende vil spille aktivt med, udtaler erhvervsdirektør Peter Engel-Andreasen.

Task Force Butiksetablering har allerede sin første succes
Der er allerede de første resultater at spore efter Task Force indsatsen. Isenkræmmer butikken Brinck åbner. Det er et resultat af en målrettet og konkret indsats, der vækker stolthed hos citychef i Tønder Kommune, Stephan Scheelke.

- Det her samarbejde er helt klart noget af det, vi har brug for i Tønder Kommune. Vi er en kommune, som er præget af mange indsatser, projekter og gode tiltag. Samarbejdet skaber mulighed for at drøfte tingene rundt om bordet, inden vi eksekverer. Nogle gange giver det en større effekt, hvis den rigtige gruppe mennesker sætter sig sammen. Et helt konkret eksempel fra dette samarbejde og den fokuserede indsats er, at det netop er lykkedes os at få udlejet et af de tomme lejemål, vi har i bymidten, udtaler city chefen. 

Butikken, der starter op i nærmeste fremtid, er Brinck Isenkram. Joachim Brinck er ejeren bag Brinck kæden. 

- Joachim henvendte sig til mig via kontaktinformation fra Sydbank Tønder. Efterfølgende kunne jeg fremvise flere lokaler, være behjælpelig med at finde medarbejdere og via den lokale ugeavis komme med oplæg til markedsføring i forbindelse med åbningen. En samlet pakke, som ofte vil være en hjælp til en nystarter, lyder det slutteligt fra Stephan Scheelke. 

For Joachim Brinck har Task Force arbejdet været altafgørende for, at han valgte at åbne butik med placering i Tønder.

- Det, at blive taget imod og efterfølgende få hjælp til at finde det rigtige lokale, medarbejdere og annoncering fra city chefen, Stephan, har været en stor hjælp. Man mærker tydeligt, at man er velkommen i byen. Uden den hjælp var det ikke sikkert, at det endelige valg var faldet på Tønder by, konstaterer Joachim Brinck. 

Han glæder sig til at åbne dørene i Tønder og håber på god opbakning fra både lokale og turister. 

Vil du vide mere?
Kontakt gerne erhvervsdirektør Peter Engel-Andreasen for at høre mere om samarbejdet, eller hvis du konkret står og mangler hjælp til etablering.