Pressemeddelelse 

De sidste par uger har en gruppe af Tønders erhvervsdrivende og iværksættere mødtes i et nyt online netværk igangsat af Tønder Erhvervsråd og faciliteret af Ditte Madvig Evald fra U-story.

“Jeg kunne mærke, at alle dem jeg var i kontakt med, havde rigtig meget brug for at snakke. Både om hele coronasituationen, men også om andre ting. Så jeg begyndte at overveje, hvordan man kunne lave noget der kunne bringe folk sammen.” siger Ditte.

“Jeg har tidligere arbejdet med samtalesaloner, og fik hurtigt sat en op efter at Mette Frederiksen lukkede landet ned.” Det fungerede overraskende godt, og det gav Ditte blod på tanden. “Da jeg blev ringet op af Amit Mozumdar, Erhvervskonsulent i Tønder Erhvervsråd, der ringede rundt til virksomheder for at se hvordan det gik, luftede jeg idéen om et forum, hvor man kan mødes og dele sin situation, få inspiration fra hinanden og måske endda danne grobund for et samarbejde.” Den idé, blev hurtigt omsat til en test, og et par dage senere var TønderBusinessTalerSammen født. Der var ikke langt fra tanke til handling, og der kom hurtigt en del tilmeldinger.

De virksomheder der har deltaget, har været fra forskellige brancher, og har netop sat pris på at få input fra nogen med en anden vinkel. “Det har været inspirerende at se, hvordan gode idéer kan sprede sig, og nye samarbejdsmuligheder kan opstå, også selvom vi sidder bag hver vores skærm”, siger Ditte. Der har også været en del god feedback på møderne, ord som inspiration, nysgerrighed og god energi går igen.

"Det venskabelige miljø gjorde netværksformatet mere produktivt, end de fleste netværksarrangementer jeg har været til ude i virkeligheden. Vi lytter til hinanden og giver gode råd.” udtaler Jan Vinum fra Mailiac, der deltog på seneste møde.  

Indtil videre kører netværket fra uge til uge torsdage kl.13, men det er Dittes håb, at der på sigt kan komme et fysisk netværk ud af det, der kan bringe kommunens virksomheder tættere på hinanden. På den måde kan det vise sig, at coronakrisen kan være med til at styrke fællesskab, samarbejde og udvikling, på tværs af kommunens virksomheder.

Det næste møde er torsdag den 30. april kl.12:50 til 14:00. 

>> Læs mere om netværket og tilmeld dig næste møde her