fremtiden banker på

Vi vil gerne sige tusind tak for det flotte fremmøde, som vi oplevede på Refugiet til Årets Store Erhvervsarrangement, hvor vi tog på en rejse ind i fremtiden!

Der var lidt for en hver smag, da vi tog et kig ind i krystalkuglen og så på fremtidsscenarier.
Karsten Engmann Jensen, der blandt andet er økonomisk ekspert fra DR kom forbi og gav en økonomisk vejrudsigt. Karstens oplæg rykkede på den kriseopfattelse, der i dag hersker rundt i landet og præsenterede denne med en lidt mere optimistisk tilgang for slutteligt at rykke på vores egen opfattelse - er der krise eller ej?

Aftenens andet indslag stod forfatter og fremtidsforsker Anne-Marie Dahl for, og hendes oplæg fokuserede på selve motoren bag væksten, virksomhederne og fremtidens arbejdsmarked - nemlig arbejdskraften. Anne-Marie gjorde os klogere på Popstars-generationen, der er nutidens unge og derfor fremtidens arbejdskraft. Hvordan motiverer vi denne krævende, selviscenesatte, zappende generation? Hvad skal der til for at fastholde dem på arbejdsmarkedet i fremtiden? Og om denne generation ligefrem er gjort af det stof, der er brug for i fremtidens netværksbaserede samfund. 

Efter oplæggende var det tid til aftenens kulinariske indslag og netværksdelen, hvor Tønder Erhvervsråd bød på lidt lækkert til både hals og mave i Havesalens smukke rammer.  

Her kan du læse pressemeddelelsen fra erhvervsarrangementet

Fremtidens medarbejder er flexpert
Tirsdag den 4. november havde Tønder Erhvervsråd inviteret til årets sidste arrangement i Erhvervsklubben, og over 60 havde takket ja til invitationen. Programmet bød på afblæsning af finanskrisen og ikke mindst indsigt og forståelse af fremtidens medarbejdere: flexperten.

Munkenes gamle sovesal på Refugiet i Løgumkloster dannede ramme om arrangementet, hvor et spørgelystent og interesseret publikum bland andet blev klogere på fremtidens medarbejdere, også kaldet Popstars-generationen.

- Morgendagens medarbejder er en flexpert - en fleksibel ekspert - der tilpasser sig omverdenen, men samtidig også stiller krav til de opgaver, den virksomhed eller det fællesskab, han eller hun er en del af, lød det fra fremtidsforsker Anne-Marie Dahl.

Fremtidens største udfordring bliver at kunne tiltrække, men i endnu højere grad at fastholde kvalificeret arbejdskraft. Popstars-generationen har høje forventninger til det arbejde, der venter efter endt uddannelse. Det er lysten, der skal drive værket og kan man ikke mærke formålet eller sig selv, søger de igen videre.

Arbejdsmarkedets nye muligheder
Men den nye generation byder også på meget godt. Især i lyset af at moderne virksomheder behøver medarbejdere, der kan tænke ud af boksen og ikke er fastlåst i deres arbejdsroller.

- Morgendagens medarbejdere er ikke bange for at dele, netværke og arbejde i projektrelaterede teams. Kreativiteten og samarbejdsevnen er helt i top. To faktorer, der er afgørende, når virksomhederne vil tiltrække og fastholde kommende medarbejdere, sagde Anne-Marie Dahl.

Det bedste råd, Anne-Marie kunne give de fremmødte virksomheder, var, at de skal tage deres medarbejdere alvorligt uanset anciennitet, alder eller uddannelsesbaggrund. Sæt det bedste hold og ta' hver enkelt medarbejders drømme og ambitioner alvorligt, lød det fra fremtidsforskeren.

Erhvervsklubben er en succes
Erhvervsklubben er et tilbud til alle medlemmer af Tønder Erhvervsråd og ifølge erhvervsdirektør Mikkel Johansen er konceptet kommet rigtig positivt fra land:
"Vi har afholdt tre erhvervsklub-arrangementer eksklusivt for vores medlemmer. Der har fra starten af været stor opbakning til de enkelte arrangementer. Vi glæder os til at kunne præsentere nye og inspirerende arrangementer fra starten af det nye år," siger Mikkel Johansen.

FAKTA - Erhvervsklubben
Erhvervsklubben er for alle erhvervsdrivende i Tønder Kommune fra såvel store og små virksomheder og på kryds og tværs af brancher, der er medlemmer af Tønder Erhvervsråd. Erhvervsklubben er et netværk med brugerdrevne mødetemaer - fx eksport, afsætning, kapitalrejsning mv. Medlemmerne mødes fire gange årligt - møderne afholdes om formiddagen og afholdes hos de virksomheder, der har tid og lyst til at lægge lokaler til. Erhvervsrådet varetager alt praktisk i forbindelse med mødet og afholder de nødvendige omkostninger.